Monday, May 4, 2009

Gadis melayu menang pingat di kejohanan antarabangsa.

Syabas di ucapkan kepada Siti Safiyah Abdul Rahman dan Nur Ayuni Farhana, 2 gadis melayu belasan tahun yang telah mengharumkan nama Malaysia di peringkat antarabangsa dengan masing-masing telah memenangi kejohanan bowling World Ranking Masters di Naples, Itali dan International Junior Shooting Championship di City of Sulh Germany. Sesungguhnya kejayaan ini amat sesuai dengan slogan melayu boleh.


Ada beberpa perkara menarik yang dapat saya nyatakan disini.

1. Siti Safiyah dan Nur Ayuni hanya berusia 18 tahun, dapat mengalahkan pemain-pemain yang lebih berpengalaman dari beliau.
2. Siti sanggup mengeluarkan duit poket sendiri RM7000.00 untuk menyertai kejohanan tersebut.
3. Pemain bowling termuda yang memenangi kejohanan World Ranking Masters.
4. Menunjukkan orang Malaysia bukan lagi ‘jaguh kampong’.
5. Menunjukkan gadis melayu pun boleh memberi sumbangan kepada Negara.
6. Nur Ayuni hanya kurang tiga mata untuk memperolehi ‘perfect score’

Berita-berita sebegini memang mengembirakan kita kerana nama Malaysia terus tercatat antara Negara yang mampu memenangi kejohanan bertaraf dunia dan juga membuktikan yang wanita melayu boleh bersaing dengan wanita dari Negara-negara lain.

Di harapkan kedua-duan nya terus berusaha meningkatkan prestasi dan lebih banyak kejayaan akan di perolehi.

Sunday, May 3, 2009

Kisah Melayu Boleh

Salam Sejahtera,

Blog Kisah Melayu Boleh ini di buat bagi menyertai pertandingan SEO yang di kendalikan oleh Saudara Inspiration di forum Jombincang.

Saya bukan lah pandai pasal SEO ini :) baru nak belajar, tapi tertarik dengan tujuan Inspiration iaitu "memberi image yang baik terhadap site-site yang tesenarai di top 10 google.com."

Kalau kita melakukan search melayu boleh, hasilnya adalah laman web atau blog yang berkaitan dengan SEX.

Jadi dengan adanya pertandingan ini saya percaya kita dapat sedikit sebanyak mengubah hasil carian untuk melayu boleh di Google. Tahniah Inspiration atas usaha anda dan semoga matlamat kita semua tercapai...InsyaAllah.